Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


24.rész

2013.11.03

 24.rész

Címe: “ Porcelánbaba” 

RÁK 
Június 22-július 23. 

Lassan beköszönt a puha,meleg takarók,a lágy fényű gyertyák,fincsi forró csokik és hangulatos filmek időszaka. Örülsz neki,hogy van valakid,akivel meg oszthatod a takaródat,tehát ne késlekedj! Mellesleg,ne feledd : Minden lehetséges és semmi sem lehetetlen!


Ryan egy üres nézőtéri székre csapta a magazint,amiben a horoszkóp volt,majd kezét a homlokára helyezve hátradőlt. 

Ryan: Nem jó! - kiabált mérgesen a színpadon próbáló Stellára.
Stella: Bocsánat… - mondta halkan,miközben a földre szegezte tekintetét. Ryan akaratlanul is elmosolyodott miközben,Ali nyugtatóan megsimogatta a kezét. Ilyenkor Ryan úgy érezte,hogy minden rendben van és semmi oka az idegességre.
Ryan : Este filmezünk! - dobta oda Alinak a magazint,aki kajla kacagással jutalmazta legjobb barátnője legújabb ötletét. 

Ryan odaállt Stella mellé,majd szélesen rá mosolygott.

Stella : Neked meg mi bajod van?
Ryan : Semmi…hallod,vigyél már a táncba több érzelmet,mert így kajakra lapos lesz az egész! - ugrándozott le a színpadról.

Stella vállat vont,majd újra belekezdett a gyakorlásba,most már sokkal jobban ment neki.


                            *

Hideg volt. Rettenetesen hideg. Stella,miközben egy fantasztikus piruettbe vágott bele a színpadon,mégis tökéletesnek találta az időjárást. A közönség mind őt éljenezte,mire a lány szívét hatalmas boldogság töltötte el. Ezerszer jobb volt,mint a többi versenyző. 

Ali: Hogy lehet egy ilyen aprócska csaj ilyen tehetséges? - nézett Ryanre,majd hapcizott egyet. 
Ryan: Nagyon hideg van… - simogatta meg vacogva a karjait.

Már leszállt az este,de a telihold és a fáklyák azonban mégis megvilágították a bál helyszínét. A partin rengeteg dolgot lehetett kipróbálni,mint például a teaház,vagy a táncszőnyeg. 
Ryan az órájára pillantott,majd huncutul elmosolyodott.
Ryan : Mindjárt kezdődik…
Ali : Micsoda?
Ryan : A tűzijáték! Nem akarunk lemaradni róla,ugye? - nevetett. - De addig is,nézzük meg,hogy hogy táncol Amanda…igazán kíváncsi vagyok.

                           * 


Amanda Hilton hattyúként mozgott. Egyik lábát kecsesen emelte a másik után. Magabiztosan mosolygott,ámde ekkor megtörtént a baj….
Felugrott a levegőbe,majd földet érve,rettenetes,recsegő hanggal hatalmas szellentést produkált! Ennél már csak egy jelenet lehetett szörnyűbb. Ryan és Ali éppen akkor ittak bele a szénsavas kólájukba,amikor ez az eset történt. Alien pont ekkor állt oda melléjük. A lány arca falfehér lett,amikor rájött mi készül. A két bajkeverő már nem bírta visszatartani a nevetést,és a cigányútra futott korty vulkánként távozott a két lány száján át,egyenesen Alienre….

Az egész iskola ledermedve nézte őket. Ezután már senkit sem érdekelte Amanda szellentése. Eltelt pár másodperc,majd a tanároktól kezdve a diákokig mindenkiből kitört a nevetés. Csupán csak egy ember nem élvezte a helyzetet…..


                           *

Később,fél tízkor mindenki kiment a tetőre. Ryan és Ali az első sorban álltak és várták a tűzijáték kezdetét. Pár perccel később már gyönyörű fények borították be az őszi eget. Ryan már megint hatalmas,tágra nyílt szemekkel bámult fölfelé. Alit hirtelen elkapta a nevetés : elképzelte,hogy milyen lenne már,ha Ryan annyira bámul felfelé,hogy kifolyik a nyála….

Ryan: Beléd meg mi ütött? - nevetett most már ő is. 

Ali nem válaszolt,csak átölelte Ryant és így nézték végig a tűzijátékot. 
Később Stella is odajött hozzájuk. 

Ryan: Hé,Stella! Nagyon ügyes voltál! Totál úgy néztél ki mint egy porcelánbaba!

Stella : Hááát,köszönöm,de itt nem én vagyok a porcelánbaba… - mosolygott,majd odament a törölközőbe bugyolált,padon reszkető Alienhez. 

Stella: Szia… - köszönt együtt érzően. 
Alien : Cső… - vacogott. - Hogy értetted,hogy nem te vagy a porcelánbaba?
Stella : Nézz csak Ryanre…csupán csak arra vágyik,hogy valakié lehessen, és hogy valaki foglalkozzon vele…hát nem ilyen egy porcelánbaba? 
Alien : A hófehér bőréről és a hatalmas szemeiről nem is beszélve… - engedett meg egy halvány mosolyt magának.  
És ekkor megtörtént egy újabb váratlan fordulat…
Alien közelebb hajolt Stellához és lágyan megcsókolta. De mégis,azonnal elrántotta a fejét és elszégyellte magát. 

Alien : Sajnálom…ezt nem kellett volna…én… most hazamegyek.

Ámde,Stella nem engedte sehová. A lány arcára tette a kezét,simogatta és visszacsókolt,miközben elsuttogott egy halk “ szeretlek”- et. 

Ali és Ryan ebből nem vettek észre semmit. 
Lehet,hogy a horoszkópnak tényleg igaza volt? Talán tényleg minden lehetséges és semmi sem lehetetlen?….

 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:::

Fanni-chan,2014.02.17 15:36

Miért nem folytatod a történetet? :( mióta nem volt netetek, azóta várom az új részeket... persze, nem szeretnélek sürgetni, vagy ilyesmi, de mondd, miért nem írod?